Siirry pääsisältöön (Paina Enter)
/ The Ukrainian National Ballet of Odessa Joutsenlampi toteutuu
-

The Ukrainian National Ballet of Odessa Joutsenlampi toteutuu

0 kommenttia

The Ukrainian National Ballet of Odessan ensivierailu Suomeen toteutuu joulukuussa alkuperäisen tapahtumajärjestäjän konkurssista huolimatta.

Oulun esitys Madetojan salissa to 22.12.22 on loppuunmyyty.

Arvostettu ukrainalainen balettiryhmä The Ukrainian National Ballet of Odessa saapuu ensivierailulle Suomeen joulukuussa. Yhdeksän kaupunkia kattavan Joutsenlampi-baletin Suomen kiertue oli vaakalaudalla alkuperäisen tapahtumajärjestäjä RH Entertainmentin konkurssin vuoksi. Tampere-talo Oy on sopinut konkurssipesän kanssa kiertueen täysimittaisesta tuottamisesta. Jo ostetut liput käyvät sellaisenaan. Tampere-talo lahjoittaa ukrainalaisille pakolaisille ilmaisia lippuja Tampereen esitykseen.

Ukrainan arvostetuimpiin balettitaloihin lukeutuva The Ukrainan National Ballet of Odessa esittää Suomen ensivierailullaan Pjotr Tšaikovskin rakastetun Joutsenlampi-baletin. Suosittua balettia pääsee katsomaan Hyvinkäällä, Jyväskylässä, Mikkelissä, Lahdessa, Helsingissä, Turussa, Lappeenrannassa, Tampereella ja Oulussa 14.–22. joulukuuta 2022.

Osa balettikiertueen tapahtumista on myyty loppuun. Lipunmyynti jatkuu tästä päivästä lähtien kaikkiin niihin tapahtumiin, joihin lippuja on vielä saatavilla. Jo aikaisemmin ostetut liput käyvät esityksiin sellaisenaan.

Joutsenlampi-baletin Suomen kiertueen alkuperäinen tapahtumajärjestäjä RH Entertainment asetettiin konkurssiin 11. marraskuuta 2022. Yksi kiertueen isoimmista tapahtumapaikoista on Tampere-talo, joka toimii konserttisalien vuokraajan roolin lisäksi myös promoottorina. Tampere-talo Oy on sopinut konkurssipesän hoitajan kanssa Suomen kiertueen täysimittaisesta tuottamisesta mahdollistaakseen tapahtumiin lippunsa ostaneille ihmisille odotetun balettielämyksen sekä tukeakseen ukrainalaista balettiryhmää vaikeassa tilanteessa. 

“Tampere-talo on yksi Suomen suurimmista tapahtumajärjestäjistä ja suunnannäyttäjä. Meille on hyvin tärkeää, että ihmiset pääsevät parin vuoden katastrofaalisen koronavuoden jälkeen nauttimaan kulttuurista ilman uusia peruutuksia ja pettymyksiä. Haluamme myös tukea ukrainalaisia taiteilijoita tässä sietämättömässä maailmantilanteessa. Balettikiertue on myös humanitaarinen ja kulttuurivaihdon teko. Ukrainalaisille esiintyjille kiertueen toteutuminen on elinehto, ja meille tapahtuma-alan ammattilaisille nämä tilaisuudet ovat se tärkein muistutus miksi tätä työtä teemme”, Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas kertoo.

“Odotamme innolla Suomen kiertuetta. Ukrainan sota on vaikeuttanut toimintaamme, ja olemme äärimmäisen kiitollisia, että pääsemme esittämään balettimme Suomessa. Tulemme Suomeen tanssimaan vapauden ja rauhan puolesta. Haluamme esityksellämme mahdollistaa sitä, mistä unelmoimme”, sanoo ryhmän balettitanssija Irena Muradova.

The Ukrainian National Ballet of Odessa on kiertänyt kansainvälisillä kiertueilla ympäri Yhdysvaltoja ja Kanadaa sekä tehnyt menestyksekkäitä kiertueita kotimaassaan Ukrainassa ja monin paikoin Euroopassa ja Aasiassa. The Ukrainian National Ballet of Odessan Joutsenlampi on luotu baletin parhaita perinteitä kunnioittain ja sen mestareiden, kuten Natalia Makarovan, Rudolf Nurejevin ja Mihail Baryshnikovin viitoittamalla tiellä. 

Odette-Odilen pääroolin Suomen kiertueella tanssii prima ballerina Iryna Khandazhevskaya, joka on kerännyt huippuarvosteluja ympäri maailman. Baletin miespääosassa nähdään kansainvälisen tanssikilpailun Ateenassa vuonna 2018 voittanut Aleksey Knyazkov. Baletin lavastukset on tehty käsityönä Ukrainan taitavimpien tekijöiden toimesta ja näyttävistä puvuista vastaavat Odessan ja Kiev National Theatres of Opera and Balletin käsityöläismestarit.

The Ukrainian National Ballet: Joutsenlampi

Ke 14.12. Hyvinkääsali, Hyvinkää klo 19
To 15.12. Wilhelm-sali, Jyväskylä klo 19
Pe 16.12. Mikaeli, Mikkeli klo 19
La 17.12. Sibeliustalo, Lahti klo 19
Su 18.12. Kulttuuritalo, Helsinki klo 15
Su 18.12. Kulttuuritalo, Helsinki klo 19 LOPPUUNMYYTY
Ma 19.12. Konserttitalo, Turku klo 19 LOPPUUNMYYTY
Ti 20.12. Lappeenranta-sali, Lappeenranta klo 19
Ke 21.12. Tampere-talo, Tampere klo 19
To 22.12. Madetojansali, Oulu klo 19 LOPPUUNMYYTY

Kesto n. 2,5 h sisältäen yhden väliajan. Nauhamusiikki. Ei ikärajaa.

Lisätiedot The Ukrainian National Ballet of Odessasta: www.ukrainiannationalballet.com

Balettikiertueen tuottaa Tampere-talo Oy.


Kommentit

Tarkista kenttä!

Ei kommentteja

Mainospaikkoja

Ohita karuselli
Edellinen
Seuraava
-