Siirry pääsisältöön (Paina Enter)
/ THE LORD OF THE RINGS -sinfonia soi Madetojan salissa tammikuussa
-

THE LORD OF THE RINGS -sinfonia soi Madetojan salissa tammikuussa

0 kommenttia

Suomen Puhallinsinfonikot saapuu ensimmäistä kertaa Ouluun esiintymään. Madetojan salissa su 22.1.23  järjestettävä konsertti sisältää mielenkiintoisen saksofonikonserton ja tunnettuun romaaniin sävelletyn sinfonian ammattimuusikoiden tulkitsemana.

Suomen Puhallinsinfonikot tarjoaa yleisölle nautinnollisen iltapäivän upean musiikin parissa kapellimestareinaan Anna-Leena Lumme ja Marjo Riihimäki. Konsertissa kuullaan solistinumerona oululaisen säveltäjän Juha Piston saksofonikonsertto KAI Kai Ruskeepään tulkitsemana ja hollantilaisen Johan de Meijn sinfonia nro 1, The Lord of the Rings. Alkunumeroina esitetään yhteisteokset, Jacob de Haan Utopia ja Ilari Hylkilän Taiga, Oulun puhallinorkesteri Viventin kanssa.

The Lord of the Rings -sinfonia perustuu J.R.R. Tolkien fantasiaromaaniin Taru sormusten herrasta. Johan de Meijn viisiosaisen sinfonian osat kuvaavat hahmoja ja kirjan tapahtumapaikkoja: hobitit, Lothlorien, Klonkku ja Gandalf sekä matkaa Morian (musta kuilu) halki.

KAI -saksofonikonsertto sinfoniselle puhallinorkesterille on tilattu Kai Ruskeepään 60-vuotissyntymäpäivän ja 40-vuotisen taiteilijuuden juhlistamiseksi vuonna 2021. Ruskeepää toimi vuoteen 2011 saakka Kaartin soittokunnan saksofoniryhmän äänenjohtajana. Työnsä ohessa hän toimi solistina sekä kamari- ja orkesterimuusikkona eri puolilla Suomea ja soittaa aktiivisena freelancerina edelleen.

Suomen Puhallinsinfonikot on vuonna 2014 perustettu musiikin ammattilaisten sinfoninen puhallinorkesteri, jota johtavat kapellimestarit Anna-Leena Lumme ja Marjo Riihimäki. Orkesteri koostuu noin 50 muusikosta ja se kokoontuu konsertoimaan periodiluontoisesti yleensä kaksi kertaa vuodessa. Orkesteri julkaisi ensimmäisen levynsä Airborne keväällä 2022. Seuraava esiintyminen on Lieksan Vaskiviikoilla kesällä 2023.

The Lord of the Rings
Suomen Puhallinsinfonikot
Su 22.1.2023 klo 15.00 Madetoja-sali, Oulu
Liput 10-14,50 €  Lippu.fi
 


Kommentit

Tarkista kenttä!

Ei kommentteja

Mainospaikkoja

Ohita karuselli
Edellinen
Seuraava
-