Siirry pääsisältöön (Paina Enter)
/ Ukrainalainen Kiovan Grand Ballet Joutsenlampi esitys Madetojan saliin la 25.1.2025
-

Ukrainalainen Kiovan Grand Ballet Joutsenlampi esitys Madetojan saliin la 25.1.2025

0 kommenttia

 

Maailman menestyneimpiin kiertäviin balettiryhmiin lukeutuva Kiovan Grand Ballet saapuu Suomeen jälleen alkuvuodesta 2025. Katsojien sydämet jo kaikkialla maailmassa hurmannut ryhmä esittää rakastetuimpiin baletteihinsa lukeutuvan Joutsenlammen tammi-helmikuun vaihteessa Jyväskylässä, Oulussa, Kuopiossa, Lahdessa, Hyvinkäällä, Turussa, Tampereella ja Helsingissä. Esitysten lipunmyynti on nyt käynnissä. 

Ukrainan johtaviin balettitaloihin lukeutuva Kiovan Grand Ballet saapuu jälleen ensi vuoden alussa Suomeen rakastetuimpiin baletteihinsa lukeutuvan Joutsenlammen kanssa. Pjotr Tšaikovskin säveltämä klassikkobaletti 
on yhä yli vuosisata säveltämisensä jälkeen maailman tanssituin -ja monien mielestä kaunein baletti. Joutsenlampi kertoo tarinan rakkaudesta sekä valon ja pimeyden ikuisesta taistelusta, jota baletin musta ja valkoinen joutsen symboloivat. Joutsenlampi sisältää kaikki 1800-luvun romanttisen baletin rikkaat elementit, ja sitä pidetään klassisen tanssin huippuna, sellaisena kuin sen nykyään tunnemme. 

Suomessa Odette-Odilen roolissa vuorottelevat maailman arvostetuimpiin lukeutuvasta Vaganovan balettiakatemiasta valmistunut japanilainen Mie Nagasava sekä New York City Balletinkin ensitanssijana toiminut argentiinalainen Ana Sophia Scheller. Prinssi Siegfridinä nähdään lukuisia kansainvälisiä palkintoja voittanut, maineikkaasta Kiovan State Choreographic  -koulusta valmistunut ukrainalainen Viktor Tomashek. 

Kiovan Grand Balletin tanssijat hurmaavat hienovaraisella tekniikallaan, musikaalisuudellaan ja tanssin keveydellä. Hienot puvut ja upeat lavasteet viimeistelevät balettinautinnon. 

- Minulta on kysytty, että onko tänä päivänä sopivaa tanssia Venäjän kuuluisimpia baletteja. Olen sitä mieltä, että kuten Shakespeare, myös Tšaikovski kuuluu koko ihmiskunnalle. Baletti on universaali kieli. Se ei tunne rajoja, sanoo Kiovan Grand Balletin perustaja ja taiteellinen johtaja Alexander Stoyanov.  

Vuodesta 2014 lähtien Kiovan Grand Ballet on ilahduttanut yleisöjä Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa, kaikkialla Euroopassa ja Skandinaviassa. Suurin osa tanssijoista on ukrainalaisia, vain osa tanssijoista tulee Japanista, USA:sta, Italiasta ja Espanjasta. Suomessa Kiovan Grand Ballet nähtiin viimeksi alkuvuodesta 2024. 

KIOVAN GRAND BALLET JOUTSENLAMPI -ESITYKSET:  
KIOVAN GRAND BALLET  (UA)
Pe 24.1.2025  Jyväskylä, Paviljonki klo 19.00
La 25.1.2025  Oulu, Madetojan sali klo 18.00 
Su 26.1.2025  Kuopio, Musiikkikeskus klo 15.00
Ti 28.1.2025   Lahti, Sibeliustalo klo 19.00
To 30.1.2025  Hyvinkää, Hyvinkääsali klo 19.00
Pe 31.1.2025  Turku, Logomo klo 19.00
La 1.2. 2025   Tampere, Tampere-talo klo 18.00
Su 2.2.2025    Helsinki, Finlandia-talo klo 15.00

Liput: Madetojan salin esityksen liput myy lippu.fi.

Lippujen hinnat vaihtelevat paikkakunnittain. Katso tiedot livenation.fi 
 


Mainospaikkoja

Ohita karuselli
Edellinen
Seuraava
-